Boek online en ontvang € 5,- korting per nacht.
Hotel Bornholm
Discount slider image

Boek online en ontvang € 5,- korting per nacht.

Bij online boeken ontvangt u altijd de beste prijs met de beste voorwaarden. De korting is uitsluitend van toepassing op de hotelkamers.

Onze website Andere boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Beste annuleringsvoorwaarden
Geen extra reserveringskosten
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Verblijven op Terschelling

Met een lengte van 30 km en een gemiddelde breedte van 3,5 km vertoont het eiland een zeer afwisselend landschap. Aan de noordkant een 30 km lang strand van soms wel 1 km breed. De Waddenzee wordt door een dijk van de polder gescheiden. 80% van het eiland is natuurgebied, de overige 20% bestaat uit cultuurgrasland, dorpen en wegen.

Het oostelijk deel van het eiland wordt gevormd door het natuurreservaat “De Boschplaat”. Het eiland telt nog vier andere natuurmonumenten, waarvan De Noordvaarder in het westen het grootste is. De matigende invloed van de zee is het hele jaar door merkbaar. De winters zijn vrij zacht, maar de zomers zijn over het algemeen wat koeler dan op het vaste land. Door de bijna altijd aanwezige wind, drijven regenbuien sneller over en is er meer zon. Het najaar kenmerkt zich door relatief hoge temperaturen.

West-Terschelling is het grootste dorp van het eiland, hier komt men aan met de veerboot. Men kan hier, evenals in Midsland, de karakteristieke geveltjes bewonderen van de oude commandeurshuizen, die dateren uit de bloeitijd van handel en walvisvaart.

Het gezicht van West-Terschelling wordt in de eerste plaats bepaald door de Brandaris, de 55 meter hoge vuurtoren, die dateert uit 1594. Vanuit West-Terschelling oostwaarts loopt de Hoofdweg, waarlangs de verschillende dorpjes, o.a. Baaiduinen, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn en tenslotte Oosterend.

Aan de hoofdweg, de doorgaande weg op het eiland is hotel Bornholm gelegen. Aan de rand van het dorp West Terschelling en op loopafstand van de waddenzee en de jachthaven. De tennisbanen, het subtropisch zwemparadijs en midgetgolfbanen zijn vlakbij het hotel gesitueerd.