€ 5,00 per nacht korting bij online boeken op onze website m.u.v. bepaalde periodes
Hotel Bornholm
Discount slider image

€ 5,00 per nacht korting bij online boeken op onze website m.u.v. bepaalde periodes

De korting geldt niet voor de studio's en arrangementen. Bij boekingen via onze website ontvangt u altijd de beste prijs en de beste annuleringsvoorwaarden!

Onze website Andere boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Betaal met iDeal
Geen extra reserveringskosten
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Bunkermuseum

De bunkers in het waddengebied hadden een speciale rol in de Atlantikwall: de 6.000 km lange Duitse verdedigingslinie in WOII. Bunker Museum Terschelling is onderdeel van de Stichting Bunkerbehoud Terschelling. 

De stichting draagt zorg voor de voormalige Duitse radarstelling Tiger. Dit is een van de weinige stellingen in Nederland die nog bijna compleet aanwezig is. Het totale complex van 7 hectare bestaat uit 100 bunkers, waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 200 Duitse soldaten woonden en werkten. De commandobunker Bertha is door zijn imposante omvang bijna uniek in Nederland. Van dit type bunker staan er maar 3 in Nederland. 

Een grote groep vrijwilligers is vanaf 2012 bezig om een deel van de bunkers op de stelling bloot te leggen en in te richten. Gemiddeld werken er zo’n 30 tot 35 personen in hun vrije tijd aan het opknappen van de stelling, als rondleider of als gastvrouw / gastheer in het bezoekerscentrum. Bunkersterschelling.nl

Puur Terschelling is het verrassend veelzijdige bedrijf van Anne en Danielle, midden in het laatste dorpje van Terschelling, Oosterend. Zij willen gasten het Puur Terschelling gevoel laten beleven, in de oneindige rijkdom van de eilander natuur: bos, duinen, cranberryvelden, polder, wad, strand, Unesco Werelderfgoed en Europees natuurreservaat de Boschplaat.
Zij nemen u graag mee in een huifkar, de loungekar, de menkar, de trouwkoets of arrenslee. Of u kunt mee op de rug van een van de betrouwbare Friese paarden of wandelen met ezels. Hiernaast bieden zij wadlooptochten met oester proeverij, 4x4 Landrover vervoer. Graag trakteren zij u vanuit een authentieke ijscokar op een overheerlijk boerenijs of kunt u ontspannen, gezellig en teambevorderend bezig gaan met hoefijzergolf. Er is een zee aan mogelijkheden bij Puur Terschelling.
Anne, Daniëlle en het Puur Terschelling team staan graag voor u klaar! Voor meeer info:

puur-terschelling.nl

Mooi hè. Dat uitzicht over de Waddenzee vanaf Terschelling. Maar..wacht 'ns even...WAT leeft er eigenlijk allemaal ONDER al dat water? Goeie vraag. Het antwoord: de viskotter TS-3 Viking.
Dat zit zo: Wij vissen met sleepnetten vanaf deze kotter, we halen de netten op etc. We vissen met twee netten. Verrassend en leerzaam. Een ware ontdekkingstocht. Ga mee! sleepnetvissen.nl

Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Het museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor grote en kleine mensen. wrakkenmuseum.nl